وبینار آشنایی با واکنش های ناخواسته دارویی با حضور حدود ٣٠٠ نفر از داروسازان، پزشکان متخصص و عمومی، و پرستاران سراسر کشور به دبیری علمی دکتر عبداله ارجمند، داروساز و متخصص توکسیکولوژی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه؛ دکتر ارجمند با اشاره به اهداف عمده برگزاری این برنامه اموزشی گفت: شناسایی سریع عوارض و تداخل های دارویی که تا زمان ورود دارو به بازار شناخته نشده اند، تشخیص افزایش ناگهانی در میزان وقوع عوارض ناخواسته شناخته شدهش و ناسایی ریسک فاکتورها و مکانیسم هایی که عوارض ناخواسته دارویی تحت آن شرایط رخ میدهند، از جمله اهداف این برنامه است.
وی افزود: تخمین جنبه های کمکی زیان های ناشی از مصرف داروها، تحلیل و انتشار اطلاعات مورد نیاز در تجویز داروها و مقررات دارویی و نیز پیشگیری از وقوع عوارض دارویی قابل پیشگیری از دیگر اهداف این وبینار بود.
چگونه میتوان عوارض دارویی را گزارش نمود ؟
دکتر ارجمند ادامه داد: به منظور جمع آوری گزارشهای عوارض دارویی با مراجعه به وبسایت adr.Ttac.ir و ثبت گزارش بر اساس انچه در دوره حاضر اموزش داده شد، میتوان عوارض دارویی را گزارش داد.
چه مواردی را میتوان گزارش نمود ؟
داروساز و متخصص توکسیکولوژی معاونت غذا و داروی استان گفت: کلیه عوارض مشکوک به مصرف فراورده های درمانی از جمله داروها ، فراورده های خونی ، واکسن ها ، مواد حاجب ،موارد استفاده در دندانپزشکی یا جراحی ، فراورده های گیاهی و محلولهای لنز قابل گزارش به این مرکز می باشند .
وی در پایان خاطر نشان کرد: جهت گزارش یک عارضه ، اطمینان از و جود ارتباط قطعی میان مصرف فراورده و بروز عارضه ضروری نیست بلکه تردید به ایجاد عارضه نیز قابل گزارش می باشد . همچنین کلیه عوارض مشاهده شده اعم از خفیف یا شدید گذرا یا پایدار توسط این مرکز پذیرفته می شود .